Блог статии
Via Dental Studio

Featured

Via Dental Studio Грижа и качество за цялото семейство

Д-р Алексиева

Системната профилактика е ключът към доброто дентално здраве. Вече повече от 20 години д-р Виктория Алексиева успешно прилага този принцип в работата си с малки и големи пациенти.

Д-р Виктория Алексиева, Основател на Via Dental Studio

С екип от 15 опитни специалисти, Via Dental Studio предлага комплексен подход във всички области на стоматологията, а специалните профилактични пакети позволяват на пациентите да поддържат добро здраве. Разговаряме с д-р Алексиева, за да научим защо е толкова важна навременната грижа.

- Как печелите доверието на малките си пациенти?

- Via Dental Studio е фамилно ориентирана практика. Най-често първо идват децата, а след това започва да ни посещава цялото семейство. Децата са пациенти без предубеждения. Когато усетят при нас приятелско и честно отношение и признаване на емоциите им, те ни се доверяват напълно. Спечелим ли веднъж доверието им, всичко може да се направи.


След повече от 20 години практика вече лекувам децата на децата, които съм лекувала в началото на професионалния си път.

Д-р Алексиева

- Кога е най-добре детето да посети за пръв път Via Dental Studio?

- Профилактиката трябва да започне още преди майката да забременее и да продължи по време на бременността. След това е добре да ни посети с бебето при навършване на една година или избиване на първото зъбче. При това посещение даваме насоки как да се гледа бебето и да се изградят здравословни навици, като редовно почистване на зъбите и правилно хранене, за да се избегнат редица проблеми. С ранна профилактика и правилни навици можем да предотвратим почти 100% от проблемите със зъбите и захапката. За съжаление родителите търсят помощ при нас едва тогава, когато има болка, венецът е подут, детето не се храни.

- Колко често трябва да водим детето на стоматолог?

- Веднъж на 6 месеца. Във Via Dental Studio грижата за устата е грижа за целия организъм. При прегледа разглеждаме децата като индивиди - с техните вредни навици, хранителни навици, стойка. Целта ни е да постигнем баланс. Понякога ги насочваме към други специалисти – уши-нос-гърло, логопед, психотерапевт, ерготерапевт и други. В ранна възраст можем да превентираме много неща. Децата са пластични и лесно преодоляват вредните навици.

- Догодина Via Dental Studio ще се разрасне. Какво ново ще има там?

- Обновеното Via Dental Studio ще предлага мултидисциплинарност на лечението и цялостен подход в различните направления на стоматологията и медицината с цел ранна профилактика и диагностика.

Пациентите искат всичко да е на едно място, да получат адекватна консултация и да не записват часове половин година по-рано за консултация с изявен специалист.

Това е и целта на специалните ни профилактични пакети с валидност 1 година – да запазим в съзнанието на пациентите идеята за периодична грижа.

Целта ни е не да лекуваме патологията, а да я предотвратим. С хранителен режим, добра хигиена и редовни прегледи и децата, и възрастните могат да са здрави.

Може да прочетете цялата статия тук. 

5 мита за ботокса
Вредна ли е денталната полимеризираща лампа?

Related Posts

Image

Дентални услуги и козметични процедури
VIA Dental Studio.

© 2023 VIA Dental Studio. All Rights Reserved.