Блог статии
Via Dental Studio

5 мита за ботокса

5 мита за ботокса

Въпреки че поставянето на ботокс е една от най – разпространените процедури в естетичната медицина, все още съществуват различни митове за нея. Ето най-честите сред тях:

#МИТ 1: Ботокс се поставя след 40 годишна възраст.


Поставянето на ботокс има за цел да предотврати образуването на нови бръчки, както и задълбочаването на образувалите се вече такива. С инжектирането на ботулинов токсин в определен мускул се постига неговото пълно отпускане, като надлежащата кожа се изпъва и мимическите бръчки се изглаждат. Ботулиновият токсин има най-добър ефект в случаите, в които се използва като превенция, т.е препоръчва се по-ранно започване, когато динамичните бръчки не са станали вече статични. Това зависи от индивидуалния мускулният тонус, но в повечето случаи това е около 30-тата годишнина.


#МИТ 2: Поставянето на ботокс е болезнена процедура.


Процедурата не е болезнена и се толерира без проблем, защото се използва много тънка и фина игла. При необходимост може да се използва лидокаин на крем, който се прилага върху кожата за 10-15 минути.

#МИТ 3: Ботоксът не може да се инжектира много пъти.


Няма ограничение в броя на процедурите. Единственото условие е свързано с това да се изчака пълното отпускане от предходната апликация преди нова такава – между 4 и 12 месеца.

#МИТ 4: Ботоксът има странични ефекти.


Ботоксът, използван в подходящо количество и с правилна техника, е безопасен и не се наблюдават значителни странични реакции. Както при всяка инжекционна процедура, така и тук, може да се наблюдава лек дискомфорт при инжектиране, образуване на хематом (синина) или преходно главоболие за 2,3 дни.

#МИТ 5: Към ботокса се привиква.


Не съществува зависимост към ботокса. Ефектът продължава средно между 4-8 месеца, след което мускулната активност се възстановява.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия специалист! 

БОНДИНГ ИЛИ ФАСЕТИ
Via Dental Studio Грижа и качество за цялото семей...

Related Posts

Image

Дентални услуги и козметични процедури
VIA Dental Studio.

© 2024 VIA Dental Studio. All Rights Reserved.